Turvaässät blogi

15.11.2017

Kameravalvonta

Kameravalvonnan yleistyminen on ollut suurta viimeisten vuosien aikana. Niin yritykset kuin yksityisetkin hankkivat nykypäivänä valvontakameran valvomaan erilaisia asioita omalla tontillaan. Yritykset pääsääntöisesti valvovat työntekijöiden ja kiinteistön turvallisuutta, mutta on kuitenkin olemassa yhtiöitä, jotka kaipaavat kameravalvontaa jonkun tietyn työprosessin osalta. Näin voidaan reaaliaikaisesti valvoa, että esimerkiksi jokin työtä suorittava laite toimii oikein.

Valvontakameraa käytetään myös yhä useammalla maatilalla vaikkapa eläimen poikimista seuratessa tai yleisesti alueen turvallisuutta valvottaessa. Kun navetta tai sikala on hieman kauempana kototuvasta, tästä tulee oiva työkalu poikimista valvovalle isännälle tai emännälle, kun voi vain puhelimen kautta seurata kuinka poikiminen edistyy.

Yksityiskohtia

Kameravalvontajärjestelmään kuuluu aina kameroiden lisäksi tallennin, joka huolehtii kameran kuvan tallentamisesta, sekä mahdollistaa myös mm. etäkäytön tallentimeen. Useimmiten tallennin vaatii Internet-yhteyden, jotta siitä saadaan kaikki hyöty irti; tokikin se toimii pelkässä tallennustarkoituksessa ilman Internet-yhteyttäkin.

Kamerakuvan laatu nykyisissä kameroissa on erittäin tarkka. Pääsääntöisesti kaikissa kameroissa on Full HD-kuvanlaatu, mutta muutamista uusimmista kameroista löytyy myös 4K-valmius. Kun kamerakuvat ovat niin tarkkoja, että niistä voi erottaa kenet tahansa selkeästi, tulee niiden kuvaamaa materiaalia suojata tietyn asteisella henkilötietosuojalla. Näistä asioista määrää Suomen henkilötietolaki (523/1999). Edellytyksenä on se, että järjestelmä nimenomaan tallentaa kuvaamansa materiaalin.

Turvaässiltä

Turvaässät on jo vuosia asentanut erilaisia kameravalvontajärjestelmiä, ja olemme pysyneet sen nopeasti muuttuvassa maailmassa hyvin mukana. Toimimme tiiviissä yhteistyössä tiettyjen kameravalvontaa toimittavien maahantuojien kanssa, ja näin saamme valikoimiimme aina ajantasaisia tuotteita!

Ota
yhteyttä
Ilmainen
turva-
kartoitus