Turvaässät blogi

01.06.2016

Kotivakuutus kuntoon!

Etelä-Pohjanmaan alueella on tapahtunut parin viime vuoden aikana lukuisia murtoja. Yhteiskunnallinen tyytymättömyys, tilanteen tuoma mahdollisuus, mikä syy tahansa - toisen omaisuuden varastaminen on väärin.

Kotivakuutus korvaa kaiken tai vain osan varastetuista esineistä ja murron tuottamasta vahingosta. Usein vakuutusyhtiöt vaativat ennen korvaamista tarkan paikan ja ajan, koska rikos on sattunut. Lukituksella ja sen käyttämisellä on myös suuri vaikutus korvauksien osalta. Esimerkiksi polkupyörän varkausta ei usein korvata, jos pyörä on ollut lukitsemattomana.

Myös kodin lukituksella on merkitystä varsinkin omavastuun maksamisen suhteen. Toisinaan omavastuuta ei tarvitse maksaa lainkaan, jos tilaan on murtauduttu varmuuslukollisesta ovesta huolimatta. Omavastuun maksaminen ei usein ole myöskään tarpeen, jos kotoasi löytyy hälytinlaitteisto, joka on toiminut oikein murron sattuessa.

Tutkiessani näitä asioita havaitsin, että mikään neljästä suurimmasta vakuutusyhtiöstä ei kertonut suoraan kantaansa mihinkään kodin murtautumiseen liittyvään korvaukseen, mutta heidän kanssaan voi asiasta keskustella vakuutuksia hankkiessa.

Kun kodin turvallisuuteen liittyvät seikat ovat kilpailutuksen alla, on parempi käydä vakuutusyhtiöissä juttelemassa tarpeistaan - näin todennäköisesti syntyy parempi sopimus, kuin pelkästään internetin kautta suoritettavan kilpailutuksen myötä.

- Mika

Ota
yhteyttä
Ilmainen
turva-
kartoitus